Hogyan korszerűsítsünk hatékonyan?

Útmutató erzsébetvárosi társasházaknak energetikai beruházásokhoz

  • Tudta Ön, hogy komplex energetikai korszerűsítéssel, vagyis a falak, a tető hőszigetelésével, ablakcserével, az elavult fűtési rendszer modernizálásával, megújuló energia használatával otthona energiafogyasztása akár 60%-al is alacsonyabb lehet?
  • Számolt már azzal, hogy az energetikai felújításba fektetett összeg nem csak az alacsonyabb energiaszámlákon keresztül fog megtérülni, de lakása értéke is növekszik?
  • Szeretne komfortosabb otthont kisebb rezsi mellett?

Ebben segít legfrissebb kiadványunk, mely az erzsébetvárosi társasházaknak, társasházi lakások tulajdonosoknak szól. Az útmutatóban szó van arról, milyen energetikai műszaki megoldások jöhetnek szóba a társasházaknál, milyen költségekkel és pénzügyi támogatással számolhat a lakóközösség, milyen előfeltételei vannak az energetikai korszerűsítésnek, és milyen sorrendben érdemes ezeket elvégezni.

Töltse le útmutatónkat, és tájékozódjon!

Az energetikai korszerűsítés amellett, hogy a tulajdonosok számára számos közvetlen előnnyel jár, városaink élhetősége, energiabiztonsága miatt is szükséges, hiszen itt Erzsébetvárosban a lakóépületeink felelősek a szén-dioxid-kibocsátás 47%-áért.

Az előttünk álló évek kritikusak az éghajlatváltozás szempontjából. Saját jövőnk múlik azon, képesek vagyunk-e lefaragni az energiafogyasztásunkat, és tudunk-e alkalmazkodni a változó éghajlathoz.

Erzsébetváros Önkormányzata 2023-ban szakértők támogatásával koncepciót dolgozott ki, a kerület lakóépület-állományának energetikai korszerűsítésére. A koncepció anyaga itt érhető el.